Üzleti levelezés

Szabómihály Gizella

Az utóbbi időben rendkívül megélénkültek a szlovák–magyar üzleti, önkormányzati és civil kapcsolatok. Ez a személyes találkozáson túl az írásos kapcsolattartás szükségességét is magával hozza. Az Üzleti levelezés tankönyvünk célja, hogy segítséget nyújtsunk mindazoknak, akik szeretnék megismerni a szlovák, elsősorban azonban a magyar nyelvű üzleti és hivatalos levelezés szabályait, illetve akiknek erre szükségük van.

Bővebben...

Munkaügyi ismeretek

Szabómihály Gizella

Munkaügyi alapismeretek című kiadványunk elsődleges célja, hogy a munkaerőpiacra lépő vagy a már aktívan dolgozó szlovákiai magyarok számára magyar nyelven nyújtson tájékoztatást a munka világával kapcsolatos témákról. Mivel a dél-szlovákiai régióból aránylag sokan dolgoznak Magyarországon, továbbá a határ menti együttműködés megélénkülés következ-tében bővülnek a gazdasági-üzleti kapcsolatok, másik célunk az, hogy az egyes témákon belül külön jellemezzük a szlovákiai és a magyarországi jogszabályi hátteret és helyzetet.

Bővebben...

Irány a magyar középiskola!

Az elmúlt időszak alkalmat szolgáltatott arra, hogy lemérjük az „Irány a magyar középiskola!” szükségességét.
Két év után újra megjelenik a kiadvány, immár új kiadó, a Szakképző és Felnőttképzési Intézet gondozásában. Kerületenként tallózhat az olvasó a gimnáziumok, szakközépiskolák és szakiskolák között. A középiskolába készülő diákok, szüleik és tanáraik egyaránt megtalálják a könyvecskében azokat a fontos információkat, amelyek segítségükre lehetnek abban, hogy megfelelő döntést hozzanak a továbbtanulásra és egy sikeres szakmai élet elindítására vonatkozóan.

Bővebben...

Kommunikáció és konfliktuskezelés

PaeDr. Stredl Terézia

Minden ember életében fontos, hogy megismerkedjen alapvető élettani szükségleteivel, amelyek segítik az önmegvalósítás folyamatában. Manapság már tudjuk, hogy az értelmi intelligencia nem egy konstans fogalom, hanem többtényezős folyamatról beszélünk, így az érzelmi intelligencia fogalmával is tisztában kell lennünk, hogy az életminőségünket biztosítani tudjuk.

Bővebben...

Szakképző és Felnőttképzési Intézet

Elérhetőségeink: 

Levelezési cím:
Stavbárov 8/8
Komárno 945 01
Slovensko
 
Ügyfélfogadás:
Ipari Szakközépiskola,
1. emelet, 109-es iroda
Petőfiho 2, Komárno 945 01
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8–15:30 ó.
  
Mobilszám:
00421 907 483 019
(Személyes találkozás előzetes egyeztetés alapján)
 

Kapcsolattartók