Német nyelvvizsga: Karrier, lehetőség, egzisztencia

A világszerte ismert müncheni központú Goethe Intézet 13 éve van jelen Komáromban a 8 szlovákiai nyelvvizsga-központ egyikeként. A komáromi Szakképző és Felnőttképzési Intézet (SZAKI) nyelviskolájában megszerezhetőek a Goethe Intézet nemzetközileg elismert nyelvvizsgái B1, B2 és C1 szinten. A tanulási célok és a tananyag a Közös Európai Referenciakerethez igazodnak. Nyelviskolánk általános és vizsgafelkészítő tanfolyamokat kínál kezdőknek és haladóknak, tanulóknak és felnőtteknek valamennyi szinten.

 

Minden típusú nyelvvizsga a négy alapkészséget méri fel: a szövegértést, hallás utáni értést, az írás- és beszédkészséget. A B1 típusú nyelvvizsga sikeres letételéhez (egyéntől függően) mintegy 420 – 500 óra tanulás szükséges. A B1 szintű nyelvtudás azt jeleni, hogy egyszerűen, összefüggően kommunikálunk általános témákról munkavállalóként, vagy mint turista német nyelvterületen.

A B2 szint eléréséhez mintegy 590 – 680 óra kell. Ezen a szinten már összetettebb és elvontabb témájú szövegek fő gondolatmenetét is megértjük, saját véleményt tudunk alkotni egy aktuális témáról, részletezve az előnyöket és a hátrányokat.

A C1vizsga esetében igényesebb és hosszabb szövegeket, illetve azok rejtett jelentéstartalmát is meg kell érteni. A nyelvet rugalmasan és hatékonyan kell használni társalgási, tanulmányi és szakmai célokra. A szövegalkotás is igényesebb, mint az előző szinteken: az írásbeli részben világos, jól szerkesztett, részletes szöveget kell alkotni. A C1-es szintre mintegy 800 – 1000 óra tanulás után jutunk el.

Minden érdeklődő egy online teszt segítségével meghatározhatja nyelvtudásának szintjét:www.goethe.de/einstufungstest, ill. nyelviskolánkban a kurzus megkezdése előtt lehetőség van ingyenes szintfelmérő teszt írására, valamint igény szerint vizsgatanácsadással is szolgálunk.

 A B1 és B2 típusú nyelvvizsgák korszerűsítését követően lehetőség van az ún. ”moduláris vizsgázásra” - tehát az egyes készségekből külön-külön lehet vizsgázni (pl. csak szövegértésből, vagy csak beszédkészségből…) A vizsgadíj is természetesen ennek függvényében alakul.

A német nyelvtudásnak számos területén látja hasznát az eddigi, mintegy 130 sikeres vizsgázónk: az emberi kapcsolatokban, tanulmányaik során és a munka világában is.      

A komáromi SZAKI nyelviskolának, mint a pozsonyi Goethe Intézet licencpartnerének módjában áll, hogy négyévenként ösztöndíjat adjon egy németországi intenzív Goethe nyelvtanfolyamra. E nyelvtanfolyamok résztvevői nemcsak a nyelvet tanulják német nyelvterületen, hanem megismerkednek a német kultúrával, emberekkel, tapasztalatokat szerezhet különböző területekről.

Ha német nyelvtudásáról nemzetközileg elismert bizonyítványra van szüksége, kérjen tanácsadást a SZAKI Münchenben vizsgát tett némettanáraitól.

Inštitút pre odborné vzdelávanie a vzdelávanie dospelých

Kontakty: 

Poštová adresa:
Stavbárov 8/8
Komárno 945 01
Slovensko
 
Stredná priemyselná škola
1. posch., č.d. 109
Petőfiho 2, Komárno 945 01 
Otváracia doba:
pondelok–piatok 8–15:30 hod.
 
Mobilné číslo:
00421 907 483 019
(Osobné stretnutie podľa dohodnutého termínu)

 

Kontaktné informácie