12. Mi a különbség a vizsgatréning és a vizsgafelkészítő között?

A vizsgatréning rövid, legfeljebb 20 órás (gyakran akár kevesebb) felkészülést takar, amelyen a nyelvi készségek szintjét nem lehet nagyon megemelni. Általában a vizsgára jelentkezés határideje után érdemes egy ilyenre sort keríteni, mert a vizsgahelyzetre, vizsgafeladatokra való ráhangolódás jelentősen, 10-20 százalékkal is megemelni a vizsgateljesítményt.

 Ugyanennyire akár le is ronthatja (erre is láttunk példát bőven) az amúgy megfelelő nyelvi képességeket a tény, hogy valaki az utcáról besétálva, minden előzetes felkészülés vagy tájékozódás nélkül szeretne vizsgát tenni. Ez adott esetben azt is jelentheti, hogy a nyelvvizsga nem sikerül csupán azért, mert a vizsgázó nem tudja pontosan, mi is fog a vizsga alkalmával történni.

A vizsgafelkészítő hosszabb, fél vagy egy éven keresztüli felkészülést jelent, amely keretein belül az egyes tesztelt készségeket általánosan és célzottan is fejlesztjük , ill. bővítjük a szókincset. A hozzánk jelentkezőknek szintfelmérés után javasoljuk az ilyen tanfolyamon való részvételt.

Szakképző és Felnőttképzési Intézet

Elérhetőségeink: 

Levelezési cím:
Stavbárov 8/8
Komárno 945 01
Slovensko
 
Ügyfélfogadás:
Ipari Szakközépiskola,
1. emelet, 109-es iroda
Petőfiho 2, Komárno 945 01
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8–15:30 ó.
  
Mobilszám:
00421 907 483 019
(Személyes találkozás előzetes egyeztetés alapján)
 

Kapcsolattartók