5. Mi a honosítás, és mikor van rá szükség?

A nyelvvizsgákkal kapcsolatban ezzel a fogalommal elsősorban az találkozik, aki nem Magyarország területén tesz le egy nyelvvizsgát, vagy olyan nyelvvizsgával szeretné bizonyítani a nyelvtudását a magyarországi oktatási rendszerben, amely ez a lap alján található, honosítható külföldi vizsgák felsorolása alatt szerepel.
A honosítási eljárás során a vizsgázó egy kérvény kitöltése, a vizsgabizonyítvány másolatának csatolása, valamint az eljárás díjának befizetése után magyar nyelvű határozatot kap arról, hogy az általa letett pl. francia B2-es szintű nyelvvizsga valóban B2-es szintű francia nyelvvizsgának felel meg. Erre elvileg azért van szükség, mert a nemzetközi vizsgabizonyítványok a vizsga nyelvén vannak kiállítva, de az eljárás maga a Közös Európai Referenciakeret bevezetése és széleskörű alkalmazása óta akár feleslegesnek is tűnhet.
Nyelviskolánk a nálunk vizsgázók honosítási eljárásának ügyintézését ingyen elvállalja, a sikeresen vizsgázóknak csupán a honosítási eljárás díját kell befizetni.

Szakképző és Felnőttképzési Intézet

Elérhetőségeink: 

Levelezési cím:
Stavbárov 8/8
Komárno 945 01
Slovensko
 
Ügyfélfogadás:
Ipari Szakközépiskola,
1. emelet, 109-es iroda
Petőfiho 2, Komárno 945 01
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8–15:30 ó.
  
Mobilszám:
00421 907 483 019
(Személyes találkozás előzetes egyeztetés alapján)
 

Kapcsolattartók